Merekultuuriaasta rannaretk jõuab Muhu saarele

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikese väina tamm
Väikese väina tamm Foto: Meremuuseum

9. juulil jõuab merekultuuriaasta rannaretk Muhu saarele ning kutsub avastama Muhu merekultuuripärandit ja erilisi paikasid.

Rannaretk viib mitme vahepeatusega Väikese väina tammilt Koguva külla. Vahepeatustes räägitakse kohapealsetest huviväärsustest, hiljem tulnud saavad liituda ning väsinud lahkuda.

Retke eeltaktina võivad soovijad tulla Virtsust üle Suure väina ajaloolise purjelaevaga Muhu Uisk, mis on sel ajal Virtsu merepäevadel. Uisk alustab Virtsust sõitu kell 10, mahutab 12 inimest ning vajalik on eelregistreerimine! Sõit maksab 12 eurot inimese kohta. Virtsust väljub ka praam kl 10.15.

Rannaretkel osalemine on tasuta, kuid uisuga tulla soovijatele on vajalik eelregistreerimine e-posti aadressil trip@uisk.ee.

Ajakava:

10.00 – Virtsust väljub uisk Kuivastusse, juhul, kui pardale tuleb 12 soovijat (pilet 12 eurot inimese kohta). Alternatiiv: praam Virtsust kl 10.15.

10.00 – samal ajal algab matk Orissaarest. Soovijad saavad oma autod sinna jätta ja pärast Koguvast paadiga tagasi autole järele sõita.

10.45 – liinibuss Kuivastust Orissaarde. Saaremaa ja mandri poolt tulijad kohtuvad keset väina tammiavade-teemalise installatsiooni juures.

11.15–11.45 – arutelu tammiavade teemal.

12.15 – ajaloo- ja laulupeatus Väina tammi Muhu-poolses otsas Leinava ema mälestusmärgi juures.

12.10 peatub Nautses järgmine mandri poolt tulev ekspress, selle pealt tulijad saavad ka teel retkega ühineda.

12.30 – jätkame matka Nautse suunas mööda Presidendi alleed. NB! Kuna see on suur maantee ja autod sõidavad kiiresti, siis seda lõiku läbime grupis ja viivitamata.

13.10–13.40 – kohvipaus Nautses.

13.40 – jätkame matka Rootsivere küla suunas.

14.40–15.00 – ajaloopeatus koos rohkete näidetega Rootsiveres.

15.00 – jätkame matka Vahtna suunas.

15.30–16.00 – ujumis- ja ajaloopeatus Vahtna vanas uisusadamas.

16.00 – jätkame matka Koguva suunas Koguva metsa ja Vanasilla nuka kaudu.

17.00 – supisöömine Koguva kalasadamas, peale seda paat tagasi Orissaarde või organiseeritud transport tagasi Liivale.

18.42 väljub Orissaarest Tallinna ekspress, millega saab tagasi mandrile. Koguvas on ka hulk kodumajutusi nende jaoks, kellel kiiret pole.

Lisainfo: Kadri Tüür, tel 5340 4369, e-mail muhukadri@gmail.com. Rannaretke Muhu saarel koordineerib Muhu Pärandikool.

Merekultuuriaasta Rannaretk on kogu Eesti rannikut ning saari hõlmav programm, mis jõuab igasse rannaalaga maakonda ning suurematele ja valikuliselt ka väiksematele saartele. Rannaretkel osalemine on võimalus kohtuda kohalike inimeste ning nende jaoks oluliste tegevustega. Saada vahetut kontakti elava merekultuuri pärandiga ning tõsta fookusesse nende rolli ja tähtsuse meie kultuuriloos. Igal külal ja piirkonnal on oma rikkalik traditsioon, oskused ja merega seotud eluviis, mille tähtsustamine on merekultuuriaasta üheks eesmärgiks. Programm valmib ja viiakse läbi koostöös kohaliku kodanikualgatusliku seltsi, kohaliku muuseumi vm partneri kaudu.

Täiendav info merekultuuriaasta rannaretkede kohta on merekultuuriaasta veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles