Savisaar andis prokuratuurile ninanipsu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Toomas Huik / Postimees

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar avaldas eile partei häälekandja Kesknädala veebilehel teda puudutavas kriminaalasjas üle kuulatud 20 tunnistaja ütlused – kõik nad on tema alluvad Tallinna linnavalitsuses. Savisaare hinnangul ei väida ükski linnavalitsuse või selle allasutuse ametnik, et ametist tagandatud linnapea oleks neilt palunud või nõudnud kahtlustuses nimetatud otsuste vastuvõtmist või ärimeestele tehtud soodustusi.

Seega polnud Savisaare hinnangul alust tema ametist kõrvaldamiseks. «Tunnistajate ütlustest nähtub, et minu ametist kõrvaldamiseks ei ole head põhjust. Tegelikult ei ole üldse põhjust, sest pole ühtegi tunnistajat, keda kaitsta, kuna mul pole põhjust nende mõjutamiseks,» kirjutas Savisaar.

Olgugi et ühegi tunnistaja sõnad otseselt Savisaart ei süüdista, on ütlustes nii mõndagi huvitavat ja kõnekat. Esiteks on huvitav Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Anu Hallik-Jürgensteini ütlus, milles on juttu Nõmmel Sihi tänaval asuvast majast, mis on seotud ärimehe Vello Kunmaniga. Hallik-Jürgensteini ütlusest selgub, et Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja asetäitja Erki Korp oli talle öelnud, et «varsti annab keegi korralduse Sihi 108 asi korda ajada».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles