Kontroll tuvastas 18 kutsealusel uimastite tarvitamise tunnused (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored ajateenijad Tapal.
Noored ajateenijad Tapal. Foto: Marina Lostsina

Kontroll tuvastas 18 Kuperjanovi jalaväepataljoni saabunud kutsealusel uimastite tarvitamise tunnused.

2. jalaväebrigaadi teabeohvitser ütles BNS-ile, et Kuperjanovi jalaväepataljoni saabus üle 400 kutsealuse, kellest läbisid narkokontrolli ligi pooled. 18 kutsealusel tuvastati testimise käigus varasem kokkupuude narkootiliste ainetega.

Ka 1. jalaväebrigaad teeb väeossa saabunud kutsealustele pisteliselt kontrolle. 1. jalaväebrigaadi pressiesindaja sõnul kontrolliti seekord Paldiski linnakusse saabunuid kutsealuseid. Jääknähte ega narkojoovet kontrollitud kutsealustel ei tuvastatud.

Kaitsevägi kontrollib koos politseiga pisteliselt, kas ajateenistusse saabuvad noored on tarvitanud alkoholi, narkootilisi ja psühhotroopseid aineid.

Eelmise aasta septembri lõpus Võrru Taara linnakusse saabunud kutsealustele läbi viidud keelatud ainete pistelise kontrolli käigus kontrolliti 424 teenistusse saabunud kutsealuse hulgast 200 kutsealust ja leiti 76 narkootiliste ainete tarvitamise tunnustega noormeest.

Sel nädalal alustavad 1. ja 2. jalaväebrigaadis, staabi- ja sidepataljonis, logistikapataljonis ning Vahipataljonis teenistust ligi 1800 noormeest ja neidu. 2. jalaväebrigaadi Kuperjanovi jalaväepataljonis alustab väljaõpet üle 400 suvise eelkutsega saabuva kutsealuse ning 1. jalaväebrigaad võtab sel nädalal teenistusse ligi tuhat noort. Suurem osa neist alustab teenistust Tapal, ülejäänud kas Viru jalaväepataljonis või tankitõrjekompaniis Jõhvis või Kalevi jalaväepataljonis Paldiskis.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles