Keskerakonna kaitsev katus ehk struktuurides on häbistatud jõud (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korruptsioonikuritegude eest vanglakaristust kandnud endine keskerakondlane ja Tallinna linnaametnik Ivo Parbus pääses enne tähtaega vabadusse.
Korruptsioonikuritegude eest vanglakaristust kandnud endine keskerakondlane ja Tallinna linnaametnik Ivo Parbus pääses enne tähtaega vabadusse. Foto: Postimees

Kui omastamises süüdi mõistetud Tallinna linnaosavanem Alar Nääme (Keskerakond) praegu tagasi astuks, olekski see pigem erand. Tavaks on hoopis töötada kohtuotsuse jõustumiseni, et siis pärast karistuse ärakandmist vargsi mõnele partei kontrollitavale munitsipaalametikohale tagasi tulla.

Just sellise maksiimi järgi on praeguseks käitunud mitu varem kohtus süüdi mõistetud endist keskerakondlast: Ivo Parbus, Lauri Laasi, Ester Tuiksoo ja teatud määral ka Elmar Sepp. Kui sinna lisada osavad parteisisesed jänesehaagid, siis on erakonnalt rasketel aegadel katust saanud vähemalt kümmekond inimest.

Neist ilmekaim on Ivo Parbuse juhtum. 2007. aasta augustist kuni 2008. aasta detsembrini mitu korda erinevatelt isikutelt kokku üle 950 000 krooni pistist võtnud toonane Tallinna abilinnapea nõunik Parbus visati 2013. aastal küll erakonnast välja, ent ta ei kaotanud partei soosingut.

Sama aasta sügisel enne tähtaega vanglast vabanenuna sai ta õige pea nõunikuna tööd keskerakondlasest ettevõtja Rein Vinni firmas OÜ Omnibuss. Side linnaga oli juba toona tugev: Vinni teine ettevõte MRP Linna Liinid osutas samal ajal Tallinnale veoteenust ja teenis sealt stabiilset tulu.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles