Kreitzberg nõustus Tallinna ülikooli rektoriks kandideerima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kreitzberg
Peeter Kreitzberg Foto: Liis Treimann

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees, parlamendi kultuurikomisjoni juhtiv Peeter Kreitzberg andis neljapäeval nõusoleku kandideerida Tallinna ülikooli rektoriks.

Kreitzberg avaldas kahetsust, et rektori valimised langevad ajaliselt kokku 6. märtsil toimuvate riigikogu valimistega, kus ta peaks kandideerima SDE esinumbrina Tallinnas Mustamäe ja Nõmme ringkonnas. Ta ütles BNSile, et on sattunud keerulisse seisu, kuid on põhimõtteliselt ka valmis oma kandidatuuri riigikogu valimistelt taandama. «Samas on erakond valimisi ette valmistades minuga arvestanud. See on kõige suurem ebamugavus kogu loos,» lausus ta.

Kreitzberg märkis, et kui ta siiski peaks kandideerima mõlematel valimistel ning osutuma valituks Tallinna ülikooli rektoriks, võtab ta selle töö vastu, lahkub riigikogust ja astub ka erakonnast välja.

Lisaks Kreitzbergile on mitteametlikel andmetel Tallinna ülikooli rektori kandidaadiks esitatud võrdleva halduspoliitika professor Anu Toots ning matemaatika ja loodusteaduste instituudi direktor, professor Tiit Land, kes peavad kandideerimiseks nõusoleku andma sel nädalal.

Vastavalt põhikirjale said rektori kandidaate esitada ülikooli instituutide, kolledžite, üliõpilaskonna ja akadeemilise raamatukogu otsustuskogud, ühiselt vähemalt kümme senati liiget ja ametisolev rektor. Kandidaat peab olema valitud professori ametikohale.

Tallinna ülikooli uue rektori valib 14. veebruaril salajasel hääletusel valimiskogu, kuhu kuuluvad ülikooli senati liikmed, professorid ja juhtivteadurid, kuratooriumi liikmed ning üliõpilaskonna volikogu poolt valitud tudengite esindajad.

Uue rektori ametiaeg algab tuleva aasta 15. mail ja kestab viis aastat. Seni töötab ülikooli rektorina Rein Raud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles