Eesti sulgeb kokkuhoiu nimel saatkonna Brasiilias (2)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: SCANPIX

Valitsus otsustas tänasel istungil ümber korraldada Eesti esindatuse Brasiilias ning sulgeda seal saatkonna alates 2017. aasta 1. jaanuarist.

Eesti suursaadik Brasiilias Mart Tarmak jätkab järgmisel aastal oma tööd resideerimisega Tallinnas.

Eesti soovib Brasiiliaga jätkata sõbralike kahepoolsete suhete arendamist ning tihendada koostööd rahvusvahelistes organisatsioonides.

Brasiiliasse jääb tegutsema kolm aukonsulit - Jüri Saukas São Paulos, Oskar Metsavaht Rio de Janeiros ja Flemming Rickfors Santoses. Samuti on võimalik konsulaarküsimustes pöörduda teiste Euroopa Liidu riikide saatkondade poole.

Välisminister Marina Kaljuranna sõnul on välisministeerium analüüsinud põhjalikult Eesti välisesinduste senist võrgustikku ning tulenevalt ressursside piiratusest otsustanud Eesti välis- ja julgeolekupoliitilisi eesmärke arvesse võttes teha vajalikke ümberkorraldusi. «Esindatuse ümberkorraldamisel lähtusime Eesti julgeoleku tagamise seisukohast olulistest partnerlustest, majandushuvidest ning Eesti inimeste kaitsest välismaal. Arvestades praegust julgeolekuolukorda, pean oluliseks mitte sulgeda esindusi Euroopa Liidu ja NATO liikmesriikides,» lausus välisminister.

«Meie diplomaadid on teinud ja teevad väga head tööd Eesti julgeoleku-, majandus- ja kodanike huvide esindamisel ning kaitsmisel, kuid loomulikult on välisministeerium solidaarne ülejäänud valitsusvaldkondadega. Kui riik peab säästma, siis teeme seda ka meie,» sõnas välisminister Kaljurand.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles