Rõivas ei ole Liisa Oviirilt ta reiside kohta pärinud (3)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: AFP/SCANPIX

Peaminister Taavi Rõivas ütles, et ei ole puhkusel olevalt ettevõtlusminister Liisa Oviirilt küsinud tema välisreiside kohta, mille otstarbekuse ajakirjandus kahtluse alla pani.

«Esiteks, kui me mõtleme ettevõtlusministri ülesannetele, siis see on eeskätt esindada ettevõtjate huvi ka välismaal, meelitada siia välisinvesteeringuid - selle jaoks on välislähetused vajalikud,» märkis peaminister valitsuse pressikonverentsil.

«Kas nüüd kõik [Eesti Ekspressi] leheloos toodud visiidid on täitnud eesmärki, seda peaks enne küsima ministri käest,» ütles Rõivas, lisades, et ta usub, et igal käigul on selgitus olemas.

Rõivas tunnistas, et ei ole ise Liisa Oviiriga sel teemal vestelnud: «Kuivõrd Liisa Oviir on puhkusel, siis ma ei ole nõudnud puhkuse katkestamist ja aru andmist sel teemal.»

Keegi ei eelda, et peaminister käib iga ministri järel kontrollimas, mis ta oma tööpäeval teeb ja kust kui kallid bussipiletid ostis.

«Keegi ei eelda, et peaminister käib iga ministri järel kontrollimas, mis ta oma tööpäeval teeb ja kust kui kallid bussipiletid ostis,» leidis Rõivas. «Kui avalikkus küsib nende tegevuse kohta, siis selles ma ei näe midagi halba. Selleks ajakirjandus ongi, tuleb küsida ja andke Oviirile ka võimalus põhjendada.» 

Eesti Ekspress kirjeldas kolmapäeval Oviiri kahenädalast reisi USAsse, mille jooksul ministril ei olnud tema staatusele kohaseid kohtumisi, ning esitas loetelu ka teistest Oviiri kümnekuuse ametisoleku aja jooksul tehtud komandeeringutest, mis on ajanud talle tööreisideks ettenähtud eelarve juba poole aastaga lõhki.

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) kuuluv Oviir lükkas sotsiaalmeedias süüdistused tagasi: «Ajakirjanik teeb ridamisi meelevaldseid valikuid ja järeldusi, mis lähtuvad kõik eeldusest, et kodust eemal viibimine on mingi eriline luksus ja rõõm. Nii mõtlevad vahel inimesed, kes töö tõttu reisima ei pea ning kelle jaoks sõna reis on puhkuse sünonüüm.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles