Tallinnas korterit omavad riigikogulased täidavad üüriturgu (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu asespiikrile Helir-Valdor Seedrile (IRL) kuulub kinnisturegistri andmetel Tallinnas Paldiski maanteel 52-ruutmeetrine korter.
Riigikogu asespiikrile Helir-Valdor Seedrile (IRL) kuulub kinnisturegistri andmetel Tallinnas Paldiski maanteel 52-ruutmeetrine korter. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Parlamendiliikme 3437,46-eurost kuupalka saaval riigikogulasel, kes on riiki tulnud teenima väljastpoolt Tallinna, on õigus saada üürikorteri kulud tasa palgast 20 protsendi ehk 687,49 euro ulatuses. Pealinna üüriturult on täpselt selle summa eest leidnud elukoha mitu saadikut, seejuures üürivad korterit ka need, kel on elukoht juba tegelikult justkui Tallinnas olemas.

Riigikogu aseesimehele Helir-Valdor Seedrile (IRL) kuulub kinnisturegistri andmetel Tallinnas Paldiski maanteel 52-ruutmeetrine korter. Üüripinnaks on tal aga 460 euro eest võetud korter Väike-Karja tänaval.

Seeder selgitas, et ta on eluaeg Viljandis elanud, seal elab ka tema pere ja ta pole kunagi kuhugi muljale sisse kirjutatud olnud, välja arvatud Tartus ülikoolis õppides. Seedri kinnitusel päris ta Paldiski maantee korteri tädilt ja seal elab sees üks perekond. «Seal on üürileping peal, aga mina pole seda ka ühepoolselt lõpetanud ega hakanud peret välja tõstma. Puhtstatistiliselt on kõik õige,» ütles üüritulu teeniv Seeder.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles