Tartu ülikoolis nõutuim eriala arstiteadus

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Tartu Ülikoolis esitas arstiteaduse erialale tänavu avalduse 720 noort inimest. Eriala pakub lõpetajale kindla töökoha, kuid lisaks soodustab arstiteaduse valikut asjaolu, et see annab võimaluse aidata inimesi.

Tartu Ülikooli õppeprorektor Mart Noorma leiab, et ülikool aitab arendada õppija võimet aidata inimesi enda ümber. «Arsti elukutse on ju sellise mõtteviisi kõige puhtam vorm,» ütles ta.

Noorma toob peale atraktiivse palganumbri ning vajaduse erialaspetsialistide järele välja ka selle, et vilistlased ja nende edulood on pidevalt näha.

«Me kõik teame, et liigset kehakaalu ja vähest liikumist nimetatakse 21. sajandi katkuks, et IT-sektoris on Eestis võimalik luua maailma tipptasemel ettevõtteid ning psühholoogid õpivad teiste inimeste mõtlemist mõistma ja mõjutama,» rääkis Noorma.

Populaarseimad erialad püsivad samad

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) laekus ärinduse erialale 619 ning informaatika erialale 505 avaldust. Need erialad on endiselt menukad. TTÜ õppeprorektor Jakob Kübarsepp lausus, et sisseastujate erialaseid valikuid mõjutavad signaalid tööturult, mille järgi on valdkonna lõpetanute järele suur nõudlus ning isegi puudus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles