Valjala vald võttis suuna ühtse Saaremaa loomisele

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeile pärastlõunal koos olnud Valjala valla volikogu lükkas tagasi nii Lääne-Saare valla liitumisettepaneku kui ka Leisi valla pakkumise Ida-Saare ühendomavalitsuse moodustamiseks. Vallavolikogu eesmärk on ühtse omavalitsuse loomine Saaremaal, kirjutab Saarte Hääl.

«Ütlen ausalt, et haldusreformi küsimuses on seni olnud üks suur segadus ja palju ebakindlust. Neid läbirääkimisi on ju siin peetud suisa mitmel rindel,» kommenteeris Valjala vallavolikogu esimees Liilia Eensaar kujunenud olukorda.

«Nüüd on aga meie valla volikogu otsus ühene ja selge – Lääne-Saare vallaga me liitumisläbirääkimisi pidama ei hakka ja me lõpetasime ka läbirääkimised Ida-Saare ühendvalla loomise küsimuses.»

Eensaare sõnul on nende eesmärk ikkagi ühtse Saaremaa loomine. «Oleme seisukohal, et ühtse suure omavalitsuse koosseisus olemine toob meile kõige enam kasu,» märkis ta. «Jõudsime volikogus arusaamisele, et meie tõmbekeskus on ikkagi Kuressaare ja seda me eirata ei saa.»

Küsimusele, kas volikogu oli otsuse langetamisel ka üksmeelne, vastas Liilia Eensaar jaatavalt. «Jah, volikogu oli ses küsimuses üpriski üksmeelne,» kinnitas ta. «Rääkisime kõik asjad isekeskis eelnevalt selgeks ja otsuse toetamise osas volikogu liikmete seas mingit ebakindlust ei olnud.»

Loe pikemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles