Psühhiaater: ministrid on ebaõiglased

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Kleinberg.
Anne Kleinberg. Foto: Toomas Huik

Tallinna lastehaigla psühhiaatriateenistuse juhataja Anne Kleinbergi sõnul tegi riik psüühiliste häiretega lastele mõtlematult liiga, kui jättis laste vaimse keskuse ehitusrahata.

Kleinbergi arvates on mininstrid ebaõiglased, sest ei mõtle meie kõige haavatavamale ühiskonna osale täie tõsidusega, vahendasid ERR Uudised.

Ta tõmbas paralleele ka Eesti probleemide ja Soome koolitulistamise juhtumi eelduseks olnud ühiskonna kitsaskohtade vahele ning leidis, et koolitulistamiste taga on tema sõnul eelkõige see, et noor on tundnud end tõrjutuna, mis on ka Eestis tõsiseks valupunktiks.

Kleinbergi selgitusel irduvad ühiskonnast inimesed, kel on psühholoogilise arengu häire või kes on läbi elanud traumatiseerivaid sündmusi ning kes tunnevad, et neid ei märgata.

Sellistel noortel tekivadki vägivaldsed kättemaksuplaanid. «Inimene valib toimetulekumehhanismiks agressiooni ja see on asi, mille puhul meie oskame laste koha pealt järele aidata,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles