Ohvri puu külge aheldanud väljapressija mõisteti vangi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Viru maakohus mõistis reedel mehe süüdi ohvri metsa viimises, puu külge sidumises ja raha väljapressimises ning karistas teda nelja-aastase vangistusega.

Viru maakohus mõistis reedel mehe süüdi ohvri metsa viimises, puu külge sidumises ja raha väljapressimises ning karistas teda nelja-aastase vangistusega.

Sama otsusega mõisteti süüdi tahtlikult füüsilise kaasabi osutamises teise isiku tahtlikule õigusvastasele teole 34-aastane Toomas Männik ning karistas teda pooleteise aasta pikkuse vanglakaristusega kahe ja poole aasta pikkuse katseajaga.

Käitumiskontrolli ajal on Toomas Männik kohustatud heastama kannatanule kuriteoga tekitatud kahjust vähemalt 19,17 eurot kahe kuu jooksul alates otsuse jõustumisest. Lisaks on Männik kohustatud käitumiskontrolli ajal mitte tarvitama alkoholi ja narkootikume.
Filippovilt ja Männikult on mõistetud välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud.

Süüdistuse kohaselt nõudis 27-aastase Dmitri Filippov 1. juunil 2009. aastal kella 14 paiku Lääne-Virumaal Tapa linnas bussijaama juures kannatanult 1000 krooni üleandmist ning kui viimane sellega ei nõustunud, viis ta Toomas Männiku sõiduautoga kannatanu Lääne-Virumaal Tapa vallas Kuru külas asuvasse metsa, kus sidus jalad kinni ja kättpidi puu külge.

Seejärel lõi ta kannatanut korduvalt jalaga näkku, mille tagajärjel kannatanu kaotas teadvuse. Paar tundi hiljem koos Toomas Männikuga metsa tagasi tulles lõi ta kannatanut veel ühe korra jalaga näkku ja ähvardas relvataolise esemega, ning lahkus, jättes kannatanu kinniseotuna metsa.

Peale selle süüdistati teda selles, et ta 1. juunil 2009. aastal kella 17 paiku Lääne-Virumaal Tapa vallas Ambla maanteel tee ääres peksis sama kannatanut korduvalt rusikaga näo piirkonda, mille tagajärjel kannatanu kaotas teadvuse.

Päev hiljem ähvardas Dmitri Filippov telefoni teel sama kannatanut uuesti sügavale metsa viia, kinni siduda ja peksa anda ning elamises kõik asjad segi peksta ja kannatanu lähedase suhtes vägivalda kasutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles