Vabaerakonna suurimad annetused tulid taas riigikogu liikmetelt

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel.
Andres Herkel. Foto: Tairo Lutter

Parlamendis kaheksa saadikuga esindatud Vabaerakond sai teises kvartalis annetustena veidi enam kui 3100 eurot, millest pea 2500 tuli partei riigikogu liikmetelt.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjonile esitatud andmetest selgub, et teise kvartali suurima ehk 450-eurose annetuse tegi Vabaerakonnale partei esimees, riigikokku kuuluv Andres Herkel. Külliki Kübarsepp annetas erakonnale 395, Andres Ammas 380, Jüri Adams 375, Artur Talvik ja Krista Aru kumbki 300 ning Monika Haukanõmm 250 eurot. Riigikogu liikmetest andis oma panuse ka Ain Lutsepp, kelle toetussumma oli viis eurot.

Kokku sai Vabaerakond aprillis, mais ja juunis 48 inimeselt annetustena 3135 eurot. Poolaasta kokkuvõttes on erakonnale annetatud 7639 eurot.

Teises kvartalis lisandus Vabaerakonna tuludele 2255 eurot 154 inimeselt kogutud liikmemaksu ja 107 182 eurot riigieelarvest parlamendiparteidele makstavat toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles