Facebook, Periscope ja Twitter astuvad telekanalite mängumaale

Kuldar Kullasepp
, eriprojektide ja sisuturundusüksuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaleja filmib läinud pühapäeval New Yorgis toimunud meeleavalduse kulgu ning paiskab selle reaalajas sotsiaalmeediasse.
Osaleja filmib läinud pühapäeval New Yorgis toimunud meeleavalduse kulgu ning paiskab selle reaalajas sotsiaalmeediasse. Foto: Sipa USA / Scanpix

Teksti, piltide ja üleslaetud videote kõrvale on sotsiaalmeediakanalid loonud ka võimaluse, kus pelgalt nutitelefoni kasutades saab teha otseülekandeid ja jagada neid terve maailmaga.

Kui seni oleme harjunud, et sotsiaalmeediat kasutatakse eelkõige meelelahutuslikul eesmärgil ning vähem uudistenälja rahuldamiseks, siis Facebook Live’ist on saanud kiirestiarenevate sündmuste kajastamisel ootamatult kähku väga tõsine konkurent telekanalitele, keda sotsiaalmeedia suudab edestada operatiivsusega.

Möödunud nädalate traagilised sündmused USAs, kus politseinikud tapsid kaks mustanahalist meest ning sellele järgnenud meeleavaldusel tulistati surnuks viis politseinikku, tegid Facebook Live’ist operatiivseima sündmuste kulgu kajastava meediakanali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles