Väidetav rassikonflikt Pärnus ei ole kinnitust leidnud (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei tuvastas Pärnus mustanahalise neiuga sõimelnud isikud
Politsei tuvastas Pärnus mustanahalise neiuga sõimelnud isikud Foto: Ekraanitõmmis videost

Lääne prefektuuril õnnestus tuvastada isikud, kes sõimlesid juuni alguses Pärnus tänaval neiuga ning kelle tegevust filmis juhuslik pealtnägija ja riputas video sotsiaalmeediasse.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesmenti sõnul väärteomenetlus selles asjas alles käib. «Osapooled on üle kuulatud ja hetkel on teada, et see konflikt algas varem bussis. Esialgsetel andmetel oli neiu oma seltskonnaga teise seltskonnaga agressiivsed olnud ja see konflikt poe ees oli eelneva tagajärg. Täpsemad asjaolud on siiski veel selgitamisel,» rääkis Leesment BNS-ile.

Juuni alguses sotsiaalmeediasse üles pandud videos on näha, kuidas mees ja naine käituvad Ülejõel Rimi poe ees agressiivselt neiuga, kusjuures mees rebib tumedama nahavärviga neidu riietest. Kui neiu ütleb mehele, et ta «läheb koju», siis mees kasutas tema suunas venekeelset solvavat väljendit.

Video sotsiaalmeediasse postitanud isik lisas kommentaariks: «Märgatud rassiste, kes olid mitmekesi teise nahavärviga noore tüdruku kallal. Sekkuma ei hakanud, kuna olen ise väiksemat kasvu naisterahvas ning täiskasvanud vägivaldse mehe vastu tõenäoliselt ei oleks saanud.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles