Vabadussõja võidusamba tagasein vajab kallist remonti (6)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) kinnitusel tuleb rekonstrueerida Vabadussõja võidusamba graniitplaatidega kaetud tagasein ja selle valgustus, milleks kulub ligi 100 000 eurot.

«Möödunud aastal teostatud ülevaatuse käigus selgus, et samba graniitplaatidega kaetud tagasein ja selle valgustus vajab rekonstrueerimist ning seejärel alustati projekteerimistöödega,» nentis RKAS-i kommunikatsioonijuht Madis Idnurm.

Käesoleva aasta kevadel korraldati ehitaja leidmiseks riigihange, mille tulemusena sõlmiti leping ehitusfirmaga Riito Ehituse AS. Ehitaja alustas möödunud nädalal vanade plaatide eemaldamisega ja kõik plaatimistööd on kavas lõpetada augusti esimeses pooles ning uus valgustus paigaldada sügisel, lisas Idnurm.

Vabadussõja võidusamba tagaseina plaatimistööd ja valgustite vahetus läheb maksma 78 920 eurot, summale lisandub käibemaks.

Tööd teostatakse kahes etapis – tagaseina plaatimistööd teostatakse juulis-augustis ja tagaseina valgustuse väljavahetamine toimub septembris-oktoobris.

RKAS võttis võidusamba igapäevase haldamise ja hooldamise kaitseministeeriumilt üle 2011. aasta augustis.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles