Võrumaa küla jäi vähemalt kuuks ajaks kraaniveeta

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Reporter.ee videost.
Kaader Reporter.ee videost. Foto: Reporter.ee

Võrumaal Haanja vallas Ruusmäel koguneb külarahvas järelkäru juurde, et koju vett tassida. Kaks nädalat tagasi ütles kohalik pumbajaam üles ja kümmekonnas korterelamus ega ka koolimajas ei tule kraanidest vett.

Kohalik elanik Helbe rääkis, et kraanivee lootust enne kahte nädalat ei ole. «Kaks nädalat öeldi veel, et vett ei tule ja ega siis ei ole ka kindel, siis tuleb torude läbipuhastamine. Praktiliselt olen ma jõululaupäevast pesemata,» rääkis ta.

Kortermajas elav kahe lapse ema Jane ütles, et olukord on väga raske. «Kui me praegu maksame nelikümmend krooni kant, no mille nimel, kui ma ikka midagi ei saa,» oli ta nördinud.

Kohalike väitel on kraanist juba aastakümneid tulnud liivasegust vett, mis määris pesu ja rikkus kodumasinaid.

Veega varustamise eest vastutab Haanja vallavalitsus. Vallavanem Juri Gotmans tõdes, et liiv on puurkaevu pumbad ära rikkunud ning kaevu videovaatlus ja pesemine on plaanitud veebruari esimesel nädalal. Elanikele lubab ta vett veebruari kahe esimese nädala jooksul, seni pakutakse neile tasuta pesemisvõimalust Haanja küla spordikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles