ERMi digiekraanide hanke vaidlustanud Datel loobus vaidlemisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumi uus hoone Raadil peaks uksed avama 1. oktoobril.
Eesti Rahva Muuseumi uus hoone Raadil peaks uksed avama 1. oktoobril. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Rahva Muuseumi (ERM) uue peahoone 1. oktoobriks kavandatud avamine vähemalt digiekraanide riigihanke vaidlustamise pärast edasi ei lükku, sest protestinud AS Datel loobus vaidlemisest.

«Pärast esimest vaidlust AS Datel loobus ja saab rahulikult edasi minna,» ütles ERMi pressiesindaja Kaarel Tarand.

Tema sõnul jäi Datel digiekraanide hankel kolmandaks ja väitis, et esimesed kaks pakkujat on kahtlased, sest pakuvad tehnoloogiat, mida pole olemas.

«Pakutud tehnoloogiat polnud tõesti Samsungi hinnakirjades, see on nii uus ja nad alles tulevad sellega turule,» rääkis Tarand. «Aga hanke võitjad said Samsungi meie piirkonna esindaja kaudu teha promopakkumise. Muuseumile oli see väga soodne - saame väga head ekraanid suhteliselt soodsa hinnaga. See on väga värske ja alles turule tulev tehnoloogia,» lisas ta.

Tarandi sõnul lõppes vaidlustamine rahumeelselt, vaidluskomisjon tegi otsuse ära ja Datel edasi ei kaevanud. «Saadi aru ja kokkuleppele, et maja valmimine on meie kõigi ühine huvi,» lisas ta.

Vaidluse all olnud hange puudutas ekraane, puutetundlikke ekraane ja teisi multimeedialahendusi, mida on plaanis kasutada näitusealadel.

Riigi Kinnisvara AS kuulutas kõnealuse riigihanke «ERM AV tehnoloogia ost ja paigaldus» välja 28. märtsil. Pakkumuste esitamise tähtaeg oli 14. aprill. Hankele esitati kuus pakkumust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles