Tallinn vahetab kiirkorras välja 35 ohtlikuks muutunud posti (3)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
8. juulil kukkus Narva maanteel Tallinna ülikooli juures kontaktliini post trammile peale.
8. juulil kukkus Narva maanteel Tallinna ülikooli juures kontaktliini post trammile peale. Foto: Martin Ilustrumm

Tallinna Linnatranspordi AS kuulutas välja lihtsustatud menetlusega riigihanke 35 kontaktvõrgu posti vahetamiseks.

Tallinna Linnatranspordi AS juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul on hanke eesmärgiks alustada võimalikult kiiresti väljavahetamist vajavate kontaktvõrgu postide asendamist.

«Meie sooviks on probleem kontaktvõrgu postidega koheselt kõrvaldada ning seepärast valime 35 esmalt vahetamist vajava posti asendamise teostaja lihtsustatud riigihanke korras, mis võimaldab lõpetada töö hiljemalt septembri alguseks,» ütles Tamm pressiteate vahendusel.

«Võin kinnitada, et oleme teinud kõik vajaliku kontaktvõrgu postide püsivuse tagamiseks kuni nende väljavahetamiseni ja pole vähimatki põhjust hüsteeria külvamiseks, otsekui poleks Tallinna tänavatel liikumine ebastabiilsete postide tõttu turvaline. Jäägu need väited sensatsiooninäljas ajakirjanike hingele, meie teeme oma tööd ning tagame ohutuse ning mugava ühistranspordi,» lisas Tamm.

Lihtsustatud hanke korras esitatakse hinnapäring viiele potentsiaalsele töö tegijale, kelle hulgast valitakse vastavalt pakkumisele välja parim. Hanke plaanipärase teostumise korral algab postide vahetamine juba järgmisel nädalal.

Tallinna trammiliinidel vajab väljavahetamist 86 kontaktliini posti, selgus möödunud nädalal Tallinna Linnatranspordi ASi tellimusel Tallinna Tehnikaülikooli ja ASi Westerlux tehtud ekspertiisist.

Linnatranspordi ASi infrakstruktuuri direktor Jüri Malken ütles siis ERRi uudisteportaalile, et kehvas seisus postidest on juba asendatud 15 ning ülejäänute väljavahetamiseks on kuulutatud välja riigihange.

Möödunud nädalal vajus Narva maanteel Tallinna Ülikooli juures trammile peale post, mis plaaniti samuti asendada.

Kandepostide olukorra kordusekspertiis telliti selle aasta alguses, kui selgus, et trammihanke käigus Hispaanias tehtud liinide renoveerimise mõjude ekspertiis ei kirjelda kontaktpostide olukorda piisavalt põhjalikult ning kohati võib nõukogude ajal valmistatud teraspostide kasutusressurss olla ammendunud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles