Start tõi välja purjetajate tõelised oskused

Meisi Volt
, Elu24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikooli jahi Tuulelind meeskond kapteni ja õppejõu Ringo Liepkalnsi (taga keskel heleda mütsiga) kindla käe all.
Tallinna Tehnikaülikooli jahi Tuulelind meeskond kapteni ja õppejõu Ringo Liepkalnsi (taga keskel heleda mütsiga) kindla käe all. Foto: Meisi Volt

Postimehe toetatav Kärdla Näkimadala etapp oli ainulaadne, sest start anti allatuult, mida ka mujal maailmas peetavatel võistlustel juhtub haruharva.

Regati peavõistlusjuhi Andres Taltsi sõnul ei tehta üldjuhul allatuulepurje ehk spinnakeriga starti, aga eile ei olnud palju ruumi, et vastutuulestarti teha. «Allatuulestarti tehakse väga harva, aga kõik õnnestus kenasti, kõik said aru, mida teha ja kustpoolt stardiliinile läheneda,» rääkis ta.

Muhu väina regatt toob peavõistlusjuhi sõnul kohale nii maailmameistreid, häid purjetajaid kui ka neid, kes on üldse esimest korda võistlustel või lihtsalt hobipurjetajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles