Saaremaa piimatootjat kimbutavad silomaiad hirved

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olevad hirved lõhkusid Hiiumaa talumeeste heinapalle.
Pildil olevad hirved lõhkusid Hiiumaa talumeeste heinapalle. Foto: Toivo Lepik

Saaremaa suurim piimatootja TÜ Mereranna PÜ pöördus keskkonnaameti poole palvega võtta midagi ette hirvedega, kes lõhuvad majandile kuuluvaid silopalle.

Mereranna PÜ juhatuse esimees Urmas Lehtsalu kurdab keskkonnaametile saadetud kirjas, et süstemaatiline pallide lõhkumine hirvede poolt on muutunud nii aktiivseks, et ettevõte ei suuda enam kõiki lõhutud palle loomasöödaks vedada, kuid seistes hakkavad need riknema, kirjutab Saarte Hääl.

Ühistu veistele mõeldud tuhanded silopallid paiknevad laiali kogu Kaarma valla territooriumil ning mõnes kohas on juhtunud ka nii, et palle sealt enam tuua polegi, sest need on lõhutud ja riknenud.

Mereranna on pöördunud oma murega jahimeeste poole, aga neil pole võimalik lubade puudumise tõttu hirvi küttida – möödunud aastal suurendas keskkonnaamet mõne jahiseltsi jaoks hirvede küttimislimiiti, kuid ei pikendanud hirvevasikate küttimiseks lubatud jahihooaega, nagu soovis Eesti maaülikooli dotsent Tiit Randveer.

Hirvede tekitatud kahjudega ollakse hädas ka mujal Saaremaal ning naabersaarel Hiiumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles