Kaljurand: May ametisse astumine on edasise selguse mõttes väga oluline

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand.
Marina Kaljurand. Foto: AFP/SCANPIX

Välisminister Marina Kaljuranna sõnul on Ühendkuningriigi uue peaministri Theresa May ametisse astumine edasise selguse mõttes väga oluline. 

«Mul on väga hea meel, et Ühendkuningriigis moodustatakse uus valitsus kiiresti. Nii poliitika- kui majanduselu kindluse jaoks on vaja, et Ühendkuningriik esitaks ELile ilma liigse viivituseta artikkel 50 kohase lahkumisavalduse, misjärel saavad alata lahkumisläbirääkimised. Lisaks vajab Eesti selgust meie ees seisva eesistumise osas,» sõnas välisminister Kaljurand.

Kaljuranna sõnul soovib Eesti jätkata Ühendkuningriigi valitsusega avatud dialoogi ja mitmekülgset koostööd, seda nii kahepoolselt kui Ühendkuningriigi ja Euroopa Liidu suhetes. «Ühendkuningriik kuulub Euroopasse, me vajame tema panust, et Euroopa saaks stabiilselt areneda,» lisas välisminister.

Kaljurand kinnitas, et Eesti hindab julgeolekukoostööd Ühendkuningriigiga väga kõrgelt. «Meie jaoks on oluline kiiresti edasi liikuda NATO tippkohtumisel Varssavis tehtud otsuste elluviimisega. Ühendkuningriik on meile oluline pikaaegne koostööpartner ja liitlane, kes hakkab hiljemalt järgmisel aastal juhtima NATO rahvusvahelist pataljoni Eestis,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles