Huvide konflikt sadama eriauditi ümber (10)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remo Holsmer.
Remo Holsmer. Foto: Eero Vabamägi

Kõrgete reformierakondlaste otsusel Tallinna Sadama korruptsioonipesa auditeerima palgatud advokaadibüroo Sorainen tegi ühele tööd andnud poliitikuist, Remo Holsmerile hilisemas eraviisilises kohtuvaidluses allahindlust, näitavad dokumendid. Osa soodusarvest maksis kinni Reformierakond, ent asjaosalised ei näe toimunus huvide konflikti.

Kõik algas mullu augustis, kui käerauad klõpsatasid altkäemaksu võtmises kahtlustatavate Tallinna Sadama juhatuse liikmete Ain Kaljuranna ja Allan Kiili randmete ümber kinni. Majandusminister Kristen Michal (Reformierakond) seisis keerulise dilemma ees: juhatusse tuli määrata keegi, kes aitaks kaitsepolitseid ja oleks ka avalikkuse silmis usaldusväärne. 

Liisk langes advokaadibüroo Sorainen partnerile Carri Ginterile. Jättes kõrvale asjaolu, et Ginter oli varem korduvalt Reformierakonda eri vaidlustes kaitsnud ja seega tuttav, rääkisid tema kasuks veel riigisaladuse loa olemasolu ja varasem kogemus ministeeriumi nõustamisel parvlaevahanke ettevalmistamisel.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles