Illuka valla metsapõlengu kustutamine läks maksma ligi 64 000 eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maastikupõleng Illukal
Maastikupõleng Illukal Foto: Ida päästekeskus

Juuni algul Ida-Virumaal Illuka vallas toimunud metsatulekahju kustutamine läks päästeametile maksma ligi 64 000 eurot.

«Kuningakülas aset leidnud tulekahju kustutustöödel osales kokku 219 inimest, tegevuskulud sellel sündmusel olid 63 699,82 eurot,» ütles Ida päästekeskuse kommunikatsioonijuht Helen Tammets.

Metsatulekahju ajal moodustati sündmuskohal staap, kust tööd juhiti ning korraldati. Sündmusele kaasati ka politsei- ja piirivalveameti helikopter ja Punamäe kordoni kaater. Kustutustöid juhtisid vahetustega Ida regiooni vastutav korrapidaja või Jõhvi operatiivkorrapidaja.

Kustutustöödel osales koos vastava varustusega üheksa päästekomandot: Jõhvi, Iisaku, Narva, Rakvere, Väike-Maarja, Sillamäe, Tapa, Kohtla-Järve, Narva-Jõesuu. Lisaks tegutsesid vabatahtlikud päästjad Avinurme vabatahtlikust päästekomandost, Jaama ja Mäetaguse vabatahtlikest komandodest.

Kustutustöödele oli lisaks kopterile ja kaatrile kaasatud Iisakult metsakonteiner, pumbajaam ja amfiibsõiduk, Rakvere kondost metsakonteiner; Jõhvist kaks ATV-d, neist üks kastiga ja samuti metsakonteiner, roomikmasin Pandvagn, lisaks paakautod ja kustutusautod.

«Ükski inimene regioonis sel ajal küll päästmata ei jäänud. Õnnetusjuhtumites hukkunuid sel perioodil Lääne- ja Ida-Virumaal ei olnud, kuid märkimist väärib, et suurte metsatulekahjude kustutamisega hõivatud päästeressursi tõttu võib päästjate reageerimine teistele kiiret abi vajavatele õnnetustele kannatada,» märkis päästekeskuse pressiesindaja.

Illuka vallas Kuningakülas lõõmanud tulekahju süttis 4. juunil ja see suudeti kustutada 9. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles