Rohkete mängude aeg

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasia lõvi Tori oma mänguasju seiramas.
Aasia lõvi Tori oma mänguasju seiramas. Foto: Inari Leiman

Möödunud pühapäeval loomaaias toimunud loomade käitumise ja elukeskkonna rikastamise päeval said uusi ja huvitavaid mänguasju oma puuridesse-aedikutesse ligi 30 loomaliiki.

Leidus neid, kes kohe uudsest asjast vaimustusid ja seda järele proovima asusid (pildil aasia lõvi Tori), aga ka tagasihoidlikumaid isendeid, kes esimese hooga vaimustusse ei sattunud. Peale mõningat harjumist jätkus aga kõigil mängulusti kogu nädalaks ja edaspidisekski.

Kesknädalal sai 21-aastaseks amuuri leopard Freddi. Leopardi jaoks on see väga kõrge vanus. Freddi on sündinud Tallinna loomaaias ning elanud mõnda aega ka Ameerika Ühendriikides Rosamondi suurte kaslaste kaitse- ja paljunduskeskuses. Tal on olnud kahe emaloomaga kokku 17 järglast, kellest praegu on elus 13. Lisaks on tal 22 teise põlvkonna poega ja kolm kolmanda põlvkonna poega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles