ERR.ee: psühhiaatrid ei välista koolitulistamist Eestis

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Kleinberg.
Anne Kleinberg. Foto: Toomas Huik

Lastepsühhiaatrid ei välista koolitulistamiste kordumist ka Eestis ja arstide hinnangul tuleks senisest rohkem pöörata tähelepanu laste vaimsele tervisele.

Psüühilisi probleeme võib olla kuni 25 protsendil lastest, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Pärast Kauhajoe koolitulistamist hakkas Eestis suurenema kõnede arv lapsemure usladustelefonile. Kõige sagedamini räägivad lapsed sõltuvusprobleemidest, suitsiidist ning vägivallast.

Eestis on kokku vaid 22 lastepsühhiaatrit, kelle kanda on lisaks põhitööle ka õpetajate ja sotsiaaltöötajate koolitamine ning järjekorrad psühhiaatrite juurde on pikad.

Tallinna Lastehaigla psühhiaatriateenistuse juhataja Anne Kleinberg leiab, et õigel ajal psühhiaatri poole pöördudes on võimalik traagilisi sündmusi nagu koolitulistamised ennetada.

Tallinna Lastehaigla juurde kavandati rajada Laste Vaimse Tervise Keskus, mille rajamiseks taotleti raha Euroopa struktuurfondidest, kuid sotsiaalministeeriumi komisjon taotlust ei rahuldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles