Välisministeerium saadab Nice’i Eesti kodanikele appi diplomaadi

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnak Lõuna-Prantsusmaal.
Rünnak Lõuna-Prantsusmaal. Foto: Giuseppe Lami/AP

Välisministeerium on otsustanud seoses terrorirünnakutega lähetada Pariisis konsuli ülesandeid täitva diplomaadi Kadi Metsandi Nice´i, et ta saaks toetada seal viibivaid Eesti kodanikke ja olla vajadusel abiks probleemide lahendamisel.

Diplomaat saabub Nice´i täna pärastlõunal ja kohtub ka vigastatud eestlastega.

Välisministeeriumi konsulaarabi büroo direktor Tarmo Punnik ütles Postimehe erisaates, et umbes kümne eestlasega pole veel ühendust saadud, kuid neist pooled on Nice’i elanikud.

Välisministeeriumi on praeguseks hetkeks teavitatud kolmest vigastatud Eesti kodanikust seoses Nice´i terrorirünnakuga. Eesti saatkond Pariisis on ühenduses kohalike ametivõimudega info täpsustamiseks, samuti vigastatute lähedastega.

Üle 130 piirkonnas viibinud eestlase kohta on välisministeerium saanud info, et nendega on kõik hästi.

Saatkond püüab jätkuvalt ühendust saada kõigi sealkandis viibivate eestlastega. Kadi Metsandiga on võimalik saada ühendust telefoninumbril +336 3090 6365 või e-maili teel kadi.metsandi@mfa.ee  

Nice'is toimus rünnaku ajal Euroopa Innovatsiooniakadeemia, kust võttis osa paarkümmend Eesti tehnoloogiavaldkonna inimest. Nende seas on vigastatud, kelle asukohta eile alles selgitati, kuna kõiki, kes haiglas viibisid, ei olnud võimalik kohe tuvastada.

Kahe noormehe kohta otsisid lähedased eile infot suhtlusmeediast ning pärastlõunal saabus teade, et noormehed on haiglas, kuid nende seisund polnud veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles