Yana Toom kohtumisel Hezbollah’ga ei osalenud

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurosaadik Yana Toom (vasakul) ning tema kolleegid kohtusid Damaskuses Süüria ülemmufti Ahmad Hassouniga (keskel). Yana Toom ütleb, et kohtumised Süüria pealinnas lepiti kokku käigu pealt ja ta ei teadnud, kelle juurde järgmiseks viiakse. Delegatsiooni koosseisu kuulusid veel Lätist valitud Tatjana Ždanoka Roheliste ja Euroopa Vabaliidu fraktsioonist (paremalt) ja hispaanlane Javier Couso Permuy Euroopa Ühinenud Vasakpoolsete fraktsioonist.
Eurosaadik Yana Toom (vasakul) ning tema kolleegid kohtusid Damaskuses Süüria ülemmufti Ahmad Hassouniga (keskel). Yana Toom ütleb, et kohtumised Süüria pealinnas lepiti kokku käigu pealt ja ta ei teadnud, kelle juurde järgmiseks viiakse. Delegatsiooni koosseisu kuulusid veel Lätist valitud Tatjana Ždanoka Roheliste ja Euroopa Vabaliidu fraktsioonist (paremalt) ja hispaanlane Javier Couso Permuy Euroopa Ühinenud Vasakpoolsete fraktsioonist. Foto: Süüria valitsus

Oma hiljutise Süüria visiidiga suurt tähelepanu pälvinud europarlamendi saadik keskerakondlane Yana Toom kinnitas, et ei kohtunud reisil terroriorganisatsiooni Hezbollah' liidriga ega soovinud ka kommenteerida oma kolleegide käitumist.

«Mina temaga (Hezbollah' ühe liidri Mohammad Raadiga – toim) ei kohtunud, kui ma oleksin kohtunud, siis ma oleksin sellest rääkinud. Ma loetlesin oma pressiteates kõik kohtumised, Hezbollah'ga ma kohtunud ei ole,» ütles Toom Postimehele. «Pildi peal on ju kaks inimest, nemad kohtusid. Kui ma oleks kohtunud, oleksin ma pildi peal,» viitas Toom fotole, kus temaga koos Süürias käinud europarlamendi liikmed poseerivad Raadi kõrval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles