Müüjatele firmaautode uus maksukava ei meeldi (15)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeeriumi asekantsler Dmitri Jegorov leiab, et sõiduautode luksuslikkust väljendab kõige paremini mootori võimsus ehk maksustamisel tuleks arvesse võtta kilovatid.
Rahandusministeeriumi asekantsler Dmitri Jegorov leiab, et sõiduautode luksuslikkust väljendab kõige paremini mootori võimsus ehk maksustamisel tuleks arvesse võtta kilovatid. Foto: Tairo Lutter

Viimastel kuudel on palju tähelepanu pälvinud rahandusministeeriumi plaan muuta ettevõtete sõiduautode erakasutuse maksustamise süsteemi. Üheks pahameeleobjektiks on olnud soov märgistada erasõiduks kasutatavad firmaautod kleebisega.

Autode müügi- ja teenindusettevõtete liidu (AMTEL) juhatuse liikme Sulev Naruski sõnul tunduks talle selline asi võõras. «Mina ütleks, et see tundub väga vanamoeline, et märgistame kõik ära, ja siis on väga lihtne peale kaevata,» lausus ta.

Rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsler Dmitri Jegorov ei näe selles probleemi. «Seda kindlasti ei tasu eirata, et siin on sotsiaalset kontrolli. Ka praegu on see ju täiesti olemas,» sõnas ametnik, ent tunnistas samas, et mõnda asja peab ministeerium ka ise paremini teavitama.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles