Enimexi juht sai tingimisi vangistuse

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Harju maakohus mõistis lennufirma Enimex juhi Andrei Kislõi süüdi eriluba nõudva kauba ebaseaduslikus sisseveos ning määras talle tingimisi vanglakaristuse.

Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ütles Postimees.ee´le, et kohus mõistis Kislõile (58) tingimisi üheaastase vangistuse kolmeaastase katseajaga.

ASile Enimex määras kohus 15 000 euro suuruse rahalise karistuse.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi ostis Kislõi Enimexi juhatuse liikmena 2006. aasta alguses ühelt Vene firmalt 30 lennukirehvi, et kasutada neid AN-72 tüüpi õhusõidukitel. Seejärel otsis Kislõi sobiva transpordifirma, mille ülesanne oli rehvid sama aasta veebruaris veokiga Venemaalt Eestisse tuua. 2006. aasta veebruari keskel saabusid rehvid Narva piiripunkti kaudu Eestisse ja jõudsid tõrgeteta Tallinnasse.

Süüdistuse järgi oli Kislõi teadlik, et AN-72-100 ja AN-72-100D lennukid olid projekteeritud sõjalisteks transpordilennukiteks ning seega olid kõik nende varuosad loetud sõjaliseks kaubaks ja vajasid üle piiri transportimiseks eriluba. Kislõi aga eriluba ei taotlenud ei ning rikkus sellega strateegilise kauba seadust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles