Kadrinas surevad linnud kahtlasel moel

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuvid
Tuvid Foto: Reuters / Scanpix

Mitu inimest on juulist saati täheldanud, et Kadrina vallakeskuses surevad linnud tavatult sageli ja suleliste surma pealt näinud ei seosta nähtut loomuliku lõpuga.

Kadrinas elav naine rääkis, et juuli lõpust alates on ta hommikustel jalutuskäikudel koeraga leidnud kümmekond surnud lindu, kirjutab Virumaa Teataja.

Neist enamik on tuvid, sekka mõni vares ja väiksem suleline. Kahe tuvi ja ühe varese õnnetut lõppu on naine oma silmaga näinud.

«Alguses tiirutab nagu vurrkann ümber oma telje,» kirjeldas ta nähtut. Siis lind peatub ja hakkab peaga ettepoole koogutama, kuni lõpuks maha kukub ja krampides sureb.

Kadrina vallavanem Aivar Lankei kinnitusel on valla keskkonnatöötajad olukorrast teadlikud. Eelmisel nädalal arutati lindudega seonduvat ja keskkonnaspetsialistid arvasid, et värskelt surnud sulelise võiks Rakvere külje alla Piirale maakonna veterinaarkeskusesse viia.

Lankei sõnul vallavõimud esialgu jälgivad olukorda. Ja kui lindude suremine jätkub, siis võetakse midagi ette.

Lääne-Virumaa veterinaarkeskuse juhataja Jüri Gustavson leiab samuti, et Kadrinas surnud linde tuleks uurida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles