Laste nähes rotilt naha nülginud vallavolinik sai loomakaitselt nahutada

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rott
Rott Foto: Wikipedia.org

Laste nähes rotilt naha nülginud Ruhnu vallavoliniku tegevust peab Eesti Loomakaitse Selts väga taunitavaks.

Eesti Loomakaitse Seltsi juhatuse liikme Heiki Valneri sõnul on vägivalla eksponeerimine ja propageerimine, eriti kui see toimub laste silme all, väga taunitav, kirjutab Meie Maa.

Ruhnu vallavolikogu liige Kaarel Lauk nülgis lõksu jäänud ja surnud rotil laste nähes žiletiga naha ning riputas fotod sellest toimingust üles internetti ruhnlase blogisse.

«Buldersi talu mööbliosakond muutus eile õhtul karusnahaosakonnaks – õnnestus kätte saada selle aasta esimene karusloom,» seisis veel kolmapäeva pärastlõunal üleval ruhnlaste blogis aadressil: http://ruhnlane.blogspot.com/

Küsimusele, kas antud tegevus (naha nülgimine - toim.) on laste jaoks ikka hea vaatepilt, vastas Kaarel Lauk: «Surm on üks elu osa. Seatapp ja lambatapp on käinud põlvest põlve. Lapsed, lapsed… Mis neil häda? Neil oli huvitav vaadata.»

Heiki Valner kommenteeris, et on eetiliselt ja moraalselt vale laste nähes rotti nülgida, kuivõrd see võib anda lastele vale signaali, justkui selline nülgimine oleks tavaelus normaalne. Tema hinnangul võib kaudselt isegi tegu olla alaealistele vägivalla eksponeerimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles