Tallinna botaanikaaed kattis bussi lae palmidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
8. liinil sõitva bussi lagi on kaetud palmide ja taeva motiividega.
8. liinil sõitva bussi lagi on kaetud palmide ja taeva motiividega. Foto: Toomas Huik

Alates tänasest on ühe Tallinna autobussikoondise bussi lagi kaetud terves ulatuses palmide ja taeva motiividega. Niisugune kujundus on Eestis uudne.

«Hetkel on lagi kujundatud ühel Tallinna autobussikoondise bussil. Kuna aga üksi buss ei sõida vaid ühte liini, on kõikide linnaosade elanikel võimalus mingil hetkel sõita päikeselise taeva ja palmide all,» ütles Tallinna botaanikaaia direktor Karmen Kähr. «Niisugust projekti pole varem Eestis ette võetud, mistõttu oli see huvitav kõigile osapooltele. Tulemusega võib igati rahule jääda.»

Idee autor ja projektijuht on Katrin Päevakene, kes sai innustust mujal
maailmas loomaaedade ja botaanikaaedade reklaamimiseks kasutatavatest stiilidest.

«Tallinna autobussikoondis leidis ka sobiva bussi, kus on palju puhast laepinda, et kujundus mõjule pääseks,» selgitas Päevakene. «Nüüd saavadki linnakodanikud sõita palmide all - natuke õdusat ja päikeselist tunnet talvisesse linnapilti.»

Plakatil, millega on kaetud terve lagi, on kujutatud altvaates palmilehti ning helesinist taevast, tekitades nõnda reisijas tunde, nagu sõidetaks ringi mõnes eksootilises riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles