Botaanikaaed saab 32 miljonit krooni maksva uue kasvuhoone

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna botaanikaaia vanad kasvuhooned lähevad ümberehitusele.
Tallinna botaanikaaia vanad kasvuhooned lähevad ümberehitusele. Foto: Peeter Langovits

Botaanikaaeda hakatakse ehitama uut arhitektuuriliselt ainulaadset kasvuhoonet, mis päästab vanades lagunenud hoonetes kasvavad haruldased taimekollektsioonid.

Viletsas seisus kasvuhoonete tõttu on ohus haruldaste taimekollektsioonide säilimine. Külastajate arv on viimase seitsme aasta jooksul veerandi võrra langenud ja mõnda lagunevasse kasvuhoonesse pole huvilisi juba aastaid taimi vaatama lastud.

Täna pannakse nurgakivi uuele kasvuhoonele, mis peaks need probleemid lahendama. «Tallinna Botaanikaia kolme amortiseerunud kasvuhoone asemele rajatakse üks suur kasvuhoone, mis moodustab terviku keskse palmimajaga,» ütles abilinnapea Deniss Boroditš.

Uue kasvuhoone ekspositsioon jagatakse kolmeks mõtteliseks piirkonnaks - Hiina-Jaapan, Austraalia ning Vahemeremaad. Kasvuhooneid ümbritsevale terrassile on kavandatud välikohvik.

Botaanikaaia renoveerimine läheb kokku maksma ligi 32 miljonit krooni, millest 27 miljonit tuleb eurotoetusena ja 4,8 miljonit Tallinna linnalt.

Kasvuhoone projekt tehti projekteerimisfirmas AS Restprojekt ja ehitama hakkab AS Remet.

Sügise jooksul saab püsti kasvuhoone karkass, valmis saab hoone tuleva aasta juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles