Siim Kallas tõusmas riigikogus tugevaimaks presidendikandidaadiks (9)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Reformierakonna asutaja ja auesimees, erakonna presidendikandidaadiks nimetamist ootav Siim Kallas on susanud partei kahvlisse: kui teda parlamendi ette ametlikuks kandidaadiks ei esitata, astub ta üles valijameeste kogus.

Veidi enam kui kuu aega enne presidendivalimiste esimest vooru riigikogus on seis uue riigipea valimiseks ühes võtmeparteis Reformierakonnas endiselt lahtine. Selge on nende endi seas üks: erakonna juhatusel tuleb kandidaadi ametlikul nimetamisel arvestada riigikogu fraktsiooni enamuse seisukohaga. Kas valib fraktsioon riigikogus üles seadmiseks Siim Kallase või Marina Kaljuranna, peab juhatus sellega igal juhul arvestama.

Kallase meeskond on juba tükk aega arvestanud, kas riigikogu fraktsioonis tuleb kokku 21 vajalikku toetushäält tema ülesseadmiseks esimeses võitlusvoorus. Kaljuranna seljatagune on hakanud erakonna juhtpoliitikute meelsusest aru saama ja nad võivad PR-nipina anda Kallasele riigikogu voorus «loobumisvõidu». Halvim oleks Reformierakonna jaoks see, kui valijameeste kogus oleks kaks nende kandidaati.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles