Fännid annavad Eesti netimänguritele sissetuleku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutimäng.
Arvutimäng. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Ajal, mil kiiresti ülipopulaarseks saanud «Pokémon Go» alles vallutab maailma ja selle mängijad veel otsivad mooduseid, kuidas mängurina tulu teenida, on mitmed eestlased juba aastaid oma sissetuleku virtuaalmaailmas teeninud. Nende seas on ühed tuntumad Carmen Peussa ja Kalle Lepiku.

Põhimõtteliselt on kõik lihtne: virtuaalmaailmas populaarsust kogunud mängijale tekivad ajapikku fännid, kes on nõus tema mängimise ja emotsioonide reaalajas jälgimise eest raha maksma.

Kui maailmas küündivad summad, mida fännid kokku mõnele mängurile maksavad, sadadesse tuhandetesse eurodesse, siis Eesti kangeimate tegijate puhul võime rääkida pigem tuhandetest eurodest. Kuid see kõik nõuab oma aja panustamist ja järjepidevust.

Mänguritel aitab mängukogemust fännidega jagada veebiplatvorm Twitch.tv, mida külastab iga kuu üle saja miljoni inimese. Portaalis näidatavaid mängude otseülekandeid nimetatakse striimideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles