Politsei hoiatab eakaid valeraha jagavate petiste eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
500-eurosed.
500-eurosed. Foto: SCANPIX

Politsei hoiatab kõiki pensionäre kelmide eest, kes esinevad pensioni kojukandjatena ja üritavad eakatelt raha välja petta.

Ida prefektuuri pressiesindaja sõnul langes reedel sellise petuskeemi ohvriks Narvas elav pensionär. Reede õhtul kella 17 ajal tuli 80-aastase naise ukse taha noormees, kes esitles end pensioniameti töötajana ja teatas, et tõi naisele pensioni koju kätte. Noormees andis naisele 500-eurose ja palus talt 70 eurot tagasi, väites, et väiksemat raha tal enam pole.

Naine andis mehele nõutud raha tagasi. Alles pärast noormehe lahkumist avastas naine, et 500-eurosele rahatähele on peale trükitud kirjas «suverniir» ja «see ei ole seaduslik maksevahend».

Ida prefektuur alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku kelmuse paragrahvi järgi. Kriminaalmenetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur. Süüdimõistmisel saab sellise teo eest määrata rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Narva kriminaaltalutuse juhi Andres Jaggo sõnul ei tohiks inimesed võõraid inimesi usaldada ja neile raha anda. «Kui inimene on riigiteenistuja, siis ta peab ennast esitlema ja näitama töötõendit. Samuti tasub meeles pidada, et igasugustest muudatustest pensionide kättesaamisel teavitatakse kirjalikult ette,» lausus Jaggo.

Politsei soovitab kõigil inimestel hoiatada oma eakaid sugulasi taolise petuskeemi eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles