Uus müügikeeld ei kipu kehtima

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laagri Comarketis müüdi 12-aastasele Triinule eile nii alkovaba siidrit kui ka õlut.
Laagri Comarketis müüdi 12-aastasele Triinule eile nii alkovaba siidrit kui ka õlut. Foto: Kaader videost

Alkoholivabaks nimetatakse Eestis ka siidrit, mille kangus on 1,2 protsenti – ühel 12-aastasel paneb pool liitrit sellist jooki pea kumisema küll. Kahe nädala eest teatasid kaupmehed, et edaspidi ei müüda alaealistele ei sellist siidrit ega ka alkoholivaba õlut. Postimehe eksperiment aga näitas, et pooled poed sellest lubadusest kinni ei pea.

Postimehe palvel käis 12-aastane Triin kuues poes alkoholivaba siidrit ja õlut ostmas. Laagri Comarketis asuvad alkoholivabad õlled ja siidrid kõrvuti vee- ja mahlaga. Kassapidaja vaatas tüdrukule mitu korda kõhklevalt otsa, kuid müüs ikkagi. «Kas sa tead, et sul vedas. Mõned poed selliseid jooke lastele enam ei müü,» ütles ta raha tagasi andes.

Hiiu Maximas oli alkoholivabade õllede leidmisega tükk tegu, sest need olid pandud tavalisse õlleriiulisse. Müüja töötas kui autopiloodi peal, lapseohtu Triinu ostud tähelepanu ei äratanud. Elavnes ta alles siis, kui kolleeg leidis põrandalt eksperimendi käigus maha kukkunud kaamera, ja arutas valjuhäälselt, mis see võiks olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles