Täpsed penaltid tõid Kaljule suure võidu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju vs Haifa Maccabi
Nõmme Kalju vs Haifa Maccabi Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

UEFA Euroopa liiga teisest eelringist väljus Nõmme Kalju ja Haifa Maccabi vahelises vastasseisus võitjana Eesti klubi, kes pääses järgmisesse ringi tänu võidule penaltiseerias. 

Kohtumine algas mõlemapoolsete võimalustega. Maccabi olukorrad olid ehk ohtlikumad, kuid kuni 34. minutini oli mäng võrdne. Siis aga tõmbas Kalju parem äär Janar Toomet kastis vastasmängija maha ning kohtunik määras penalti, mille Nikita Rukavytsya lõi püüdmatult Vitali Teleši selja taha. Poolaja lõppu kontrollis Maccabi, kuid Kalju väravale otsest ohtu ei kujutatud.

Kalju vajas teisel poolajal kindlasti väravat, sest avamäng Iisraelis lõppes mäletatavasti 1:1. Kalju tahtis, et pall jääks rohkem ette pidama ning nii toodi 63. minutil mängu Tarmo Neemelo, kes osutuski Kalju päästjaks. Mängu 90. minutil kerkis nurgalöögist kõrgeimale just Neemelo, kes lõi Kalju jaoks hädavajaliku 1:1 viigivärava. See tähendas, et kohtumine läheb lisaajale. Kuna ka lisaaeg lõppes viigiliselt, asuti lööma penalteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles