Saaremaal leiti rannast Vene allveelaeva kaotatud signaalpoi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene allveelaeva signaalpoi Gotlandi saare rannikul
Vene allveelaeva signaalpoi Gotlandi saare rannikul Foto: Rootsi politsei

Päästeameti demineerijad toimetasid kolmapäeval Saaremaal Mustjala valla rannast minema signaalpoi, mille oli kaotanud Vene allveelaev, kirjutab Saarte Hääl.

Lääne pommigrupi juht Janek Sõnum ütles Saarte Häälele, et tegu oli Vene allveelaevade signaalpoiga KSP (Комбинированный сигнальный патрон КСП) mis pärast allveelaevast väljumist ja veepinnale jõudmist tulistab välja raketi ning jääb mõneks ajaks veepinnale suitsema.

Alates 2005. aastast on Lääne-Eesti pommigrupp saarte ümbrusest ja rannikult saanud nimetatud esemete pärast 16 väljakutset. Sarnaseid leide on olnud ka Rootsi rannikul. Kust need leiud täpsemalt pärinevad, päästeametil informatsioon puudub, ütles Sõnum.

«KSP-d vaadates tundus see üsnagi värske olevat, nii et tekib küsimus, millal oli Vene allveelaev siin ranniku läheduses ja miks,» märkis leiust politseid ja päästeametit teavitanud Oliver Liidemann.  

Viimati leiti Saaremaal Vene allveelaevalt pärit ja hästi säilinud avarii-signaalpoi 2014. aasta septembri lõpus Harilaiult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles