Video: liiklusraev viis Tallinnas kahe autojuhi kakluseni (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas jäi auto pardakaamera salvestusele järjekordne liiklusraevu juhtum, kus liiklusolukorrast tekkinud konflikt viis kahe sõidukijuhi vahelise kakluseni.

Vahejuhtum leidis aset 13. juulil veidi pärast kella 16 Luise ja Villardi tänava nurgal. Sotsiaalmeedias avaldatud video kommentaarist võib välja lugeda, et kakluse algataja oli esiplaanil peatunud BMW juht.

Videost on näha, kuidas punases jopes mees kakleb teise sõiduki juhiga, kes jääb teise auto varju. Pärast paarikümnesekundilist rüselemist üks kakluse osapooli eemaldub ja intsident saab sellega läbi.

Tallinna Kesklinna politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalitus juht Jelena Mirošnitšenko ütles vahejuhtumit kommenteerides, et videost on näha ühe mehe agressiivset käitumist, kuid konflikti teist poolt ei ole võimalik tuvastada.

«Paraku ei ole videos näha oleva põhjal ka võimalik tema sõidukit identifitseerida. Seega video ei anna ilma osapoolte ütlusteta täit pilti. Meie poole pöördus kannatanu, kellega politseinikud suhtlevad ning kelle abil selgitatakse välja juhtunu täpsemad asjaolud,» rääkis Mirošnitšenko.

Ta tuletas meelde, et politseil on väga keeruline ilma kannatanute ja tunnistajate infota süütegusid avastada ja lahendada ning ainult videomaterjalist ei pruugi menetluse alustamiseks piisata.

«Kui näete avaliku korra rikkumist või olete ise langenud rünnaku ohvriks, tuleb sellest alati koheselt teada anda hädaabinumbrile 112, et politsei saaks võimalikult kiiresti sekkuda ja ründaja või avaliku korra rikkuja kinni pidada,» lausus Mirošnitšenko.

Videos nähtav konflikt võib vastata karistusseadustiku paragrahvidele, mis käsitlevad kehalist väärkohtlemist või avaliku korra rasket rikkumist. Kohus võib kehalise väärkohtlemise eest karistada rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega ning avaliku korra raske rikkumise eest rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles