Tallinna autobussikoondis jagab koolibussides õpilastele helkureid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolibuss.
Koolibuss. Foto: Toomas Huik.

Tallinna autobussikoondis (TAK) jagab sel nädalal  koolibussidega sõitvatele õpilastele tasuta helkureid. Ettevõtmise ajend on bussijuhtidelt laekunud murelikud signaalid, et varahommikul on linnalähedastest asumitest koolibussidele tulevad õpilased  teedel ja tänavatel sõidukijuhtidele raskesti märgatavad, kuna osa koolilastest ei kanna kahjuks veel helkurit. 

Kooliõpilaste helkuritega varustamise eesmärk on tagada teepeenral liikuvate või sõiduteed ületavate laste nähtavus ja tuletada õpilastele veel kord meelde vajadust olla liikluses märgatav. Varahommikusel pimedal ajal on teel liikumine oluliselt ohutum, kui jalakäijad on varustatud helkuritega ja seeläbi sõidukijuhtidele paremini märgatavad.
 
Lisaks peab jalakäija uue liiklusseaduse järgi alates 1. jaanuarist  halva nähtavuse korral või pimedal ajal kandma helkurit või kasutama valgusallikat ka asulas liigeldes. Senikehtinud nõue kohustas helkurit kandma vaid ilma kõnniteeta ja valgustamata teel liikudes.

TAKi töötajad selgitavad helkurite jagamise käigus, kuidas tuleb neid ettenähtud viisil kanda, miks on enda pimedal ajal nähtavaks tegemine oluline ja kuidas saab helkur tagada pimedal ajal maanteel riskantsetes tingimustes viibivale jalakäijale ohutuse.


TAK teenindab nelja koolibussiliini:  Randvere aedlinn (Tammneeme) - Balti jaam, Viimsi haigla - Balti jaam, Vääna-Jõesuu - Balti jaam ja Tabasalu - Balti jaam. Helkurite jagamine toimub eri liinidel erinevatel päevadel ja keegi helkurit vajavatest koolilastest ilma ei jää.
 
Eelmine helkurite jagamine toimus TAKi koolibussides möödunud aastal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles