Liik: Domodedovo meediakajastuses Venemaal polnud midagi üllatavat

Kadri Ratt
, kadri.ratt@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskvas Domodedovo lennujaamas plahvatas pomm.
Moskvas Domodedovo lennujaamas plahvatas pomm. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheliste Kaitseuuringute Keskuse juhi Kadri Liigi sõnul ei ole seal midagi üllatavat, et Venemaa suuremad telekanalid jätkasid eile veel tunde pärast plahvatuse toimumist tavapärase päevaprogrammi näitamist.

Liigi sõnul on Vene televisioon teatavasti allutatud riigi kontrollile ning enne midagi eetrisse ei lasta, kui pole antud konkreetseid suuniseid, kuidas sündmust kajastada.

Ka oli tema hinnangul ootuspärane, et terroriaktiga seostati kohe pärast plahvatust kaukaasia päritolu inimesi. Kuigi Liigi sõnul on ilmne, et nii kiiresti ei suuda keegi midagi tõestada, on varasematel aastatel toimunud plahvatuste taga talle teadaolevalt olnud mitmel korral tõepoolest kaukaaslased. «Või vähemalt on see saanud meedia vahendusel usutavat tõendust,» märkis ta.

Liigi sõnul on olukord Põhja-Kaukaasias väljunud tänaseks igasuguse kontrolli alt ja seal puudub kõik, mis iseloomustab tsiviliseeritud ühiskonda. Seetõttu peavad ka venelased elama pidevas surmahirmus ning lihtsaid ja kiireid lahendusi, kuidas olukorda parandada, Liigi sõnul paraku pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles