Jõuluvalguse fotokonkursi võitjad on selgunud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtumine linnaga jõuluööl…
Kohtumine linnaga jõuluööl… Foto: Jelena Fedtšenko

Linnavalitsuse komisjon tunnistas fotokonkursile «Jõuluvalgus Tallinnas» esitatud tööde seast parimaks fotojutustuseks «Kohtumine linnaga jõuluööl…», mille autor on Jelena Fedtšenko.


Vaatajahääletuse parimaks tunnistati töö «Imelised jõulud», mille autor on Roman Kunitski. Komisjon valis esitatud tööde hulgast välja veel 10 tööd, millest koostatakse näitus.

Eritunnustuse pälvis komisjonilt Priit Ööveli mustvalge fotoseeria «Mägede sinised jõulud», mis tekitas otsustajate seas elava diskussiooni. Otsustati, et see pole siiski päris jõuluvalguse seeria, kuid tunnistati, et tegu on äärmiselt sügava ja kunstiliselt väga tugeva käsitlusega, mis jätab kõik otsad lahtiseks ja võimaldab igal pildivaatajal «mägedest» oma reaalsus luua. «Positiivne on autoripoolne võime veenvalt teostada püstitatud kontseptsiooni nii fototehnilises, esteetilises kui ka filosoofilises plaanis,» leidis komisjon.

Komisjoni eritunnustuse pälvis ka Andrey Krotovi esitatud mustvalge seeria «Mälestused», mis jäi meelde väga tugeva meeleoluga, mis vastandus väga hästi teistele tavapärastele värvifotodest koosnevatele vanalinna seeriatele.

Konkursi auhinnafondi rahastas OÜ C2B Portaal. Komisjoni poolt valitud võidutöö autor saab auhinnaks fotokaamera Nikon D3100 KIT 18-55VR ja tasuta Nikon School Intro DSLR koolituse. Avaliku hääletuse parima töö autor saab auhinnaks mälukaardi Nikon 4GB SDHC High Speed.

Auhindade kätteandmine ja näituse avamine toimub 1. veebruaril 2011 Kadrioru pargi muuseumis. Fotokonkursile esitatud töid saab näha 2. veebruarist kuni 13. veebruarini Kadrioru pargi muuseumis (Weizenbergi 26) ning linnavalitsuse teenindussaali akendel 16. - 25. veebruarini.

Fotokonkursile «Jõuluvalgus Tallinnas» sai võistlustöid esitada mullu 28. novembrist kuni alanud aasta 10. jaanuarini. Konkursi tingimused nägid ette, et lisaks kolmest fotost koosnevale pildiseeriale tuli esitada ka kuni tuhandest tähemärgist koosnev jutustus, mis kajastab fotograafi mõtteid ning emotsioone.

Fotodele võis jäädvustada Tallinna linnaruumi ülesseatud jõulukaunistuslahendusi, loodusliku ja kunstliku valgustuse kooskõla ning kontraste, jõulu- ja aastavahetuse meeleolust kantud linnavaateid ja inimesi ning nende tegevusi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles