Tallinna kesklinna tekib Parda tänav

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parda tänav on tähistatud sinise joonega.
Parda tänav on tähistatud sinise joonega. Foto: Tallinna linnavalitsus

Linnavalitsus võtab homme vastu määruse, mille kohaselt antakse kesklinnas olemasolevale, kuid praegu nimetule tänavale nimeks Parda tänav.


Tegemist on Sadama asumis Ahtri tn 8, Ahtri tn 10, Ahtri tn 12, Narva mnt 11a, Narva mnt 11b, Narva mnt 11c ja Narva mnt 11f kinnistute ja lähiala detailplaneeringu alal asuva tänavaga.

Suures osas jalakäijatele kavandatav tänav kulgeb paralleelselt Jõe tänavaga Narva maantee ja Ahtri tänava vahel. Tänava ääres on peamiselt ärihooned ning detailplaneeringu koostajad tahavad sellest kujundada atraktiivne ühendus sadama ja linnakeskuse vahel.

Linnavalitsuse nimekomisjon kaalus tänavale nime otsides ka läheduses asuvast Püha Siimeoni kirikust tulenevat Siimeoni tänava nimi. «See jäeti aga kõrvale, kuna kiriku ja antud tänavalõigu vahel asub hetkel Ahtri tänav, mistõttu ei seostu Siimeoni nimi enam nii väga selle tänavaga ning võib hakata segadust tekitama,» selgub eelnõu seletuskirjast.

Teise variandina kaaluti keskaegset Härmapõllu nime, mis leiti siiski paremini sobivat mõnele äärelinna tänavale. Sobiv nimi leiti Ahtri tänava lähedusest tulenevast laevaosade teemast. Kuna olemas on linnahalli juurde planeeritud Vööri tänava nimi ja ka Ahtri tänav, siis kiitis nimekomisjon üksmeelselt heaks ettepaneku nimetada tänav Parda tänavaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles