Tallinna uut raehoonet tahab kavandada 81 arhitektuuribürood

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsuse uue hoone asukoht linnahalli juures..
Linnavalitsuse uue hoone asukoht linnahalli juures.. Foto: Küllike Rooväli.

Tallinna linnavalitsusele uue haldushoone kavandamiseks korraldatud rahvusvahelisel arhitektuurivõistlusel soovib osaleda 81 arhitektuuribürood.

Konkursi eesmärgiks on leida Tallinna linnahalli naabrusse Põhja puiestee 33 kavandatavale uuele 35 000 ruutmeetrise kogupinnaga linna haldushoonele parim arhitektuurne lahendus, teatas Raepress.

«Osaleda soovivate arhitektuuribüroode suur hulk näitab Tallinna kui linnaruumi atraktiivsust,» tõdes abilinnapea Taavi Aas. «Uue haldushoone konkursis osalemises nähakse loomingulist väljakutset.»

Aas märkis, et kui paljud taotluse esitanud 81st loomeühendusest konkursi tingimustele vastab, selgub homme õhtul, mil kvalifitseerimiskomisjon töö lõpetab.

Kvalifitseerunud esitavad 2009. aasta jaanuari lõpuks ideelahenduse. Neist valib rahvusvaheline žürii kuni kümme paremat, kes pääsevad teise etappi, kus tööde esitamise tähtaeg on 15. mai 2009. Võitja avalikustatakse enne 2009. aasta jaanipäeva.

Aas avaldas konkursi organiseerimise eest tänu arhitektide liidule, kelle abiga jõudis informatsioon algavast arhitektuurivõistlusest arhitektuuribüroodeni.

Kavandite hindamise komisjoni esimees on Taavi Aas. Linna esindavad komisjonis veel peaarhitekt Endrik Mänd ja linnakantselei haldusdirektor Viljar Meister.

Komisjoni koosseisu kuuluvad Riia peaarhitekt Janis Dripe, arhitekt Tarald Lundevall Norrast, arhitekt Peter Wilson Saksamaalt ning Martin Aunin, Tiit Trummal, Kalle Komissarov ja Andres Levald.

Teise etappi pääsevatele kuni kümnele paremale on ette nähtud 150 000 krooni osalemistasu.

Võidutöö autor saab preemiaks 500 000 krooni, teine koht 300 000 krooni ja kolmanda koha töö autor 200 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles