Geopeitusest Pokemonideni – USA sõjavägi tõi rahva tänavatele mängima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaido Einama

2000. aasta maist hakkasid GPSid USA sõjaväe otsusel näitama asukohta mõnesaja meetri asemel mõnemeetrise täpsusega. Paar päeva hiljem, 2. mail peideti USAs Oregonis esimene geopeituse aare. Sellest ajast, kui sai võimalikuks oma asukohta täpselt määrata, tekkisid kohe esimesed mängud, mida mängitakse pärismaailmas. Geopeitusest oleme jõudnud nüüd Pokemonideni.

16 aastat on GPSi abiga asukohapõhiseid mänge mängitud, kuid tundub, et «Pokemon Go» on korraga haaranud kõikide meeli. See Nintendo loodud videomäng ning nüüd Nianticu arendatav asukohapõhine mobiilimäng paneb kokku virtuaal- ja pärismaailma ning lisaks toob inimesed tubadest välja tänavatele, heal juhul paneb ka omavahel suhtlema ja lõpuks aitab tundma õppida enda koduümbrust, sest mängu peatuskohad ehk nn Pokestopid on tavaliselt mõne kohaliku olulise vaatamisväärsuse juures. Kas sina juba tunned oma kodukandi Pokestoppe?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles