Prokuratuur saatis mullu kohtu alla 18 narkojõuku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Likvideeritud narkolabor.
Likvideeritud narkolabor. Foto: Politsei- ja piirivalveamet.

Prokuratuur saatis mullu kohtu alla 18 organiseeritud narkokuritegevusega tegelenud grupeeringut.

Riigiprokurör Norman Aas ütles teisipäeval ajakirjanikele, et mullu arestiti või konfiskeeriti narkokuritegevusega tegelevatelt jõukudelt vara kokku kuue miljoni krooni ulatuses.

Neli mullu süüdistuse saanud narkokaubandusega tegelevat jõuku tegutses piiriüleselt.

Aasa sõnul ei ole prokuratuuri põhieesmärk mitte uimastitega tänaval kauplevate diilerite vaid mitu astet kõrgemal tegutsevate narkokaubanduse organiseerijate tabamine.

Ta tõdes, et tänu narkojõukude tabamisele ja kohtu ette saatmisele jäi eelmisel aastal märkimisväärne kogus uimasteid Eesti turule tulemata.

Suuremate töövõitudena tõstis Aas esile Eesti ja Venemaa vahel narkootikumide salakaubaveoga tegelenud 12-liikmelise grupi tabamise.

Kokku oli jõugu käsutuses 38 kilogrammi amfetamiini, 15 kilogrammi hašišit, 500 MDMA tabletti ja 5000 klorofenüülpiperasiini tabletti.

Teine kümneliikmeline narkojõuk tegeles Eestist kullerite värbamise ja uimastite salakaubaveo organiseerimisega Türgist Itaaliasse ja Kreekasse.

Rahvusvahelise operatsiooni käigus peeti Itaalias ja Kreekas kinni neli ning Eestis kümme inimest. Kulleritelt võeti Kreekas ja Itaalias ära kokku 16,5 kilogrammi heroiini. 

Üks mullu süüdistuse saanud narkokurjategijate grupp tegeles amfetamiini valmistamisega.

Narkolabor paiknes erinevatel aegadel Harjumaal Muuga aedlinnas ja Pärnumaal Vändra vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles