Tühjad lauad ootavad välismaalt IKT-spetsialiste

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allikad: Aino-Silvia Tali
magistritöö «Kvalifitseeritud
välistööjõu sissetoomist
takistavad tegurid Eesti
info- ja kommunikatsiooni-tehnoloogiasektoris»,
statistikaamet
Allikad: Aino-Silvia Tali magistritöö «Kvalifitseeritud välistööjõu sissetoomist takistavad tegurid Eesti info- ja kommunikatsiooni-tehnoloogiasektoris», statistikaamet Foto: Pm

Eesti info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) sektor vajab hädasti välistööjõudu – puudu on tuhandeid spetsialiste. Vaatamata riigi turundustegevusele kimbutab siia saabunud välistöötajaid mitu probleemi, millest üks olulisemaid on ahistav bürokraatia. Tagatipuks võivad välistöötajad end leida istumas ametniku vastas, kes ei oska inglise keeles suhelda.

«Tere, ma olen Eestist. Või saab ka öelda, et olen tulevikust – seda olen isiklikult kogenud, kui olen reisinud mööda maailma ja näinud, kuidas asju tehakse mujal».

Need read kuuluvad president Toomas Hendrik Ilvesele, kes ütleb nii välistööjõu riiki meelitamiseks mõeldud veebilehele Work in Estonia postitatud videos. Ilves reklaamib seal Eestit kui üliarenenud paika, kuhu ülejäänud riigid töö, õppimise, äriajamise ja valitsusega suhtlemise vallas jõuavad hea õnne korral kümne aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles