Muposse kandideerinud luuraja avaldas oma variidentiteedi (3)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM09: TEABEAMET :TALLINN,EESTI, 25MAY12
Teabeameti maja rahumäel
rp/FOTO RAIGO PAJULA/POSTIMEES
TLNPM09: TEABEAMET :TALLINN,EESTI, 25MAY12 Teabeameti maja rahumäel rp/FOTO RAIGO PAJULA/POSTIMEES Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Munitsipaalpolitsei asejuhiks saada soovinud välisluuraja avaldas oma kandideerimistaotluses, millises avalikus riigiasutuses ja mis ametis ta luurajana töötas.

«Meie konkursile registreerus 32 osalejat ja seal oli erineva taustaga inimesi,» ütles avaliku konkursiga endale asetäitjat otsinud mupo juht Raik Saart. «Seal oli politsei, piirivalve, vangla ja pääste taustaga inimesi. Ja siis taustu, millest täpsemalt rääkida ei saa.»

Kas Saart pidas viimase puhul silmas tema asejuhiks soovida saanud naist, kes esitles end CVs välisluurega tegeleva teabeameti endise töötajana, kelle ametlik kattevari oli välisministeeriumi lauaülem? Seda mupo juht ei kinnita: «Ma ei kommenteeri seda. Ja neid pabereid kellelegi näitama ka ei hakka.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles